Afdrukken

Sliptong met komkommersaus

sliptong_met_komkommersaus-groot

Sliptong met komkommersaus

Voor: 4 personen

Bereidingstijd: minder dan 20 min. minuten
Energie: 405 kCal | 1690 kJ

Ingrediënten:

4 sliptongen
1 komkommer
3 bosuitjes
sap van een halve citroen
4 eetlepels bloem
4 eetlepels vloeibare margarine
125 ml crème fraîche
1½ eetlepel dille (fijngehakt)
zout en versgemalen peper

Bereiding:

Schil de komkommer en halveer hem in de lengte. Schraap de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in stukjes van 1 cm. Wrijf de sliptongen in met citroensap, zout en peper en wentel ze door de bloem. Verhit de margarine in een grote koekenpan en bak de sliptongen (in twee porties) in 6-8 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege. Leg de sliptongen op warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie. Bak de bosui en komkommer in het bakvet in 3-4 minuten zachtjes gaar. Roer de crème fraîche en dille erdoor en warm de saus zachtjes door. Voeg zout en peper toe en schep de saus over de sliptongen.

Lekker met gebakken krieltjes en een frisse salade.

Soep-Scheveninger-Best-6Verse Vissoepen

vissoorten

Onze vissoorten

vissers

Onze vissers

Visrecepten

Visrecepten

Pierre2

Pierre Wind