Afdrukken

Kabeljauw met paprika


roerbak_van_pangasius_met_rode_en_gele_paprika-groot

Roergebakken kabeljauw met rode en gele paprika

Voor 4 personen

Bereidingstijd: 20 - 30 min. minuten
Energie: 285 kCal | 1195 kJ

Ingredi├źnten:

500 gram kabeljauwfilet
1 eetlepel chilipoeder
3 eetlepels olijfolie
2 rode uien (dunne partjes)
1 grote rode paprika (reepjes)
1 grote gele paprika (in reepjes)
100 g zwarte olijven zonder pit (gehalveerd)
1/2 citroen
2-3 eetlepels peterselie (fijngehakt)
zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding:

Snijd de kabeljauwfilets in stukken van 3 cm en kruid ze pittig met zout, peper en chilipoeder. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de ui en paprika in 3-5 minuten beetgaar. Schep de blokjes vis en olijven erdoor en roerbak nog 2-3 minuten. Schep de vis heel voorzichtig om. Pers de citroen boven de vis en paprika uit en schep de peterselie erdoor. Warm het gerecht nog heel even door en breng het op smaak met zout en peper.

Lekker met pasta, rijst of couscous en een salade van komkommer.

Tip: schep met de vis ook beetgaar gekookte roosjes broccoli door het gerecht. Vervang de chilipoeder eens door Mexicaanse kruiden of tacokruiden.

Bekijk de film

De film

vissoorten

Onze vissoorten

Visrecepten

Visrecepten

Pierre2

Pierre Wind

Soep-Scheveninger-Best-6Verse Vissoepen