Afdrukken

Rode poon met mango

roergebakken_tilapia_met_mango_en_sugarsnaps-groot

Roergebakken rode poon met mango en sugarsnaps

Voor 2 personen

Bereidingstijd: 20 - 30 min. minuten
Energie: 405 kCal | 1690 kJ

Ingrediënten:

300 gram rode poonfilets
100 gram sugarsnaps
1 kleine mango
3 bosuitjes
3 eetlepels olijfolie
sap van een halve citroen
1 eetlepel gembersiroop
2 eetlepels oestersaus of sojasaus

Bereiding:

Maak de sugarsnaps schoon en kook ze in een pan met ruim kokend water en wat zout in 4-5 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af. Schil de mango, snijd het vruchtvlees in plakken van de pit en snijd dit in stukken. Snijd de bosuitjes in stukken van 3-4 cm.

Halveer de rode poonfilets in de lengte en snijd ze vervolgens in repen van 3 cm breed. Verhit de olie in een wok en roerbak de stukken poon 3 minuten op hoog vuur. Schep de bosuitjes erdoor en bak ze 1 minuut mee.

Schep dan de mango en sugarsnaps erdoor. Roer het citroensap, de gembersiroop en de oestersaus door elkaar en schep dit door de vis. Verwarm het gerecht nog 2 minuten zachtjes door.
Lekker met rijst.

vissoorten

Onze vissoorten

vissers

Onze vissers

Visrecepten

Visrecepten

Soep-Scheveninger-Best-6Verse Vissoepen

Pierre2

Pierre Wind