Afdrukken

Ovenschotel met mul

gegratineerde_penne_met_mul-grootGegratineerde penne met mul

Voor 4 personen

Bereidingstijd: 20 - 30 min. minuten
Energie: 650 kCal | 2730 kJ

Ingrediënten:

1 mulfilet van 200 gram
300 gram penne rigate
300 gram broccoli, in kleine roosjes
3 bosuitjes
4 tomaten
200 gram hüttenkäse
2-3 eetlepels basilicum (fijngehakt)
75 gram geraspte kaas
zout, versgemalen zwarte peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden ºC.
Kook de penne en broccoli in ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Snijd intussen de bosuitjes in dunne ringetjes en de tomaten in stukjes. Snijd de mulfilets in stukjes. Giet de pasta met broccoli af en meng de zalm, uiringetjes, tomaat, hüttenkäse en basilicum erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Doe dit mengsel over in een lage ovenschaal en strooi de kaas erover. Schuif de schaal in de oven en laat de penne met zalm in 15 minuten door en door warm worden en laat de kaas smelten. Lekker met een salade van lamsoren of zeekraal.

Tip: vervang de bosui door dunne ringetjes prei en roerbak deze eerst 2-3 minuten tot ze beetgaar zijn.

vissers

Onze vissers

Visrecepten

Visrecepten

Soep-Scheveninger-Best-6Verse Vissoepen

Pierre2

Pierre Wind

Bekijk de film

De film