Afdrukken

Tongreepjes met rucolasalade

gebakken_tongreepjes_met_rucolasalade-groot

Gebakken tongreepjes met rucolasalade

Voor 4 personen

Bereidingstijd: 20 - 30 min. minuten
Energie: 495 kCal | 1075 kJ

Ingrediënten:

600 gram tongfilets
bloem
1 krop friséesla of eikenbladsla
150 gram rucola
1 rode ui
2 eetlepels pijnboompitten
4 eetlepels (olijf)olie
zout en peper
dressing:
5 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
1 theelepel honing
1 eetlepel gehakte koriander (vers of diepvries)

Bereiding

Spoel de tongfilets af onder koud water en dep ze goed droog. Snijd de filets in lange repen. Bestrooi ze met zout, een beetje peper en bloem. Maak de sla schoon, scheur de grote bladeren iets kleiner en meng deze met de rucola. Pel de rode ui, verdeel deze in ringen en leg ze op de sla. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Meng de ingrediënten voor de dressing en schep deze door de salade. Bak de tongreepjes 3-4 minuten in de hete olie. Schep ze uit de pan en verdeel ze als ze lauwwarm zijn over de salade. Strooi de pijnboompitten erover.

Lekker met ciabatta of stokbrood.

vissoorten

Onze vissoorten

Visrecepten

Visrecepten

vissers

Onze vissers

Soep-Scheveninger-Best-6Verse Vissoepen

Pierre2

Pierre Wind