Scheveningen en onze vissers

historie-scheveningenScheveningen en vis zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tot de jaren 40 was de visvangst de belangrijkste bron van inkomsten.

In 1904 werd de eerste haven van Scheveningen in gebruik werd genomen. Tot die tijd werden de grote logge bomschuiten door paarden op het strand getrokken.

sch-3-17 Toen dit niet meer nodig was, werden er nieuwe typen vissersschepen ontworpen, die makkelijk aan de kade konden lossen en op zee snel en wendbaar waren, zoals de logger. Deze had naast zeilen ook steeds vaker een motor. De ontwikkelingen in de visvangst namen een vlucht.

De tweede haven werd geopend in 1931. In de jaren 50 verdwenen de kleinere vissersschepen en maakten zij plaats voor grote moderne ondernemingen. Tegenwoordig is de haven van Scheveningen een grote moderne haven waar visserij en recreatie samenkomen.

Visafslag Scheveningen, rederij Jaczon en visverwerkingsbedrijf Den Heijer werken samen aan de producten van Scheveninger Best. We werken in Scheveningen, we houden van de visserij, van de haven en de verse producten. Samen zorgen wij voor het eerste merk voor Nederlandse verse vis!

Soep-Scheveninger-Best-6Verse Vissoepen

vissoorten

Onze vissoorten

vissers

Onze vissers

Visrecepten

Visrecepten

Bekijk de film

De film