Haagse smaakexpert Pierre Wind

pierre-wind2

De Scheveninger’Best gerechten zijn bedacht door kok, schrijver en smaakdeskundige Pierre Wind. Hij is Hagenaar in hart en nieren en woont in Scheveningen. Hij heeft een sterke binding met Scheveningen!

Hij kookte in diverse toprestaurants, schreef wel 8 kookboeken en maakte diverse tv-programma’s over koken, eten en smaak. Beroemd zijn de bijzondere combinaties zoals mosterd-sambalijs, choco-bananensushi, gamba’s & vanillevla, erwtensoep met marsepein en dropsoep.

Al jaren is Pierre bezig met zijn didactische smaaklessen (samen met o.a. het Voedingscentrum, Universiteit Wageningen en Innovatie netwerk Agro en groene ruimtes), die op vele basisscholen worden gegeven. Zijn ideaal is dat de smaaklessen verplicht worden op alle basisscholen in Nederland.

Naast zijn bekende smaaklessen geeft Pierre ook les aan de opleiding Fooddesign van de HAS in Den Bosch.

vissoorten

Onze vissoorten

vissers

Onze vissers

Visrecepten

Visrecepten

Bekijk de film

De film

Pierre2

Pierre Wind